Acasă Sanatate Adeverința electronică care ar putea facilita libera circulație

Adeverința electronică care ar putea facilita libera circulație

172
0

Potrivit https://vaccinare-covid.gov.ro/, astăzi, Comisia Europeană propune crearea unei adeverințe electronice verzi pentru a facilita libera circulație, în condiții de siguranță, în interiorul UE în timpul pandemiei de COVID-19.

Adeverința electronică verde va constitui dovada că deținătorul a fost vaccinat împotriva COVID-19, a primit un rezultat negativ la testul de depistare a infecției cu virusul SARS-CoV-2 sau s-a vindecat de COVID-19. Adeverințele vor fi disponibile gratuit, în format digital sau pe suport de hârtie, și vor include un cod QR care să le garanteze securitatea și autenticitatea.

Comisia va institui un portal pentru a se asigura că toate adeverințele pot fi controlate în întreaga UE și va sprijini statele membre în ceea ce privește punerea în aplicare din punct de vedere tehnic a adeverințelor. Statele membre au în continuare responsabilitatea de a decide ce restricții în materie de sănătate publică pot fi eliminate pentru călători, dar vor trebui să aplice aceste derogări în același mod și călătorilor care dețin o adeverință electronică verde.

 

Pentru mai multe informații, citiți AICI: Coronavirusul: Comisia propune o adeverință electronică verde | Vaccinare Covid (gov.ro)

Foto: Facebook RO VACCINARE

Articolul precedentARGEȘ: Încă 81 de persoane confirmate cu COVID-19 și alți trei morți
Articolul următorCe școli și licee din Argeș trec în scenariul II. Măsuri decise miercuri de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență