Acasă Fără categorie Averile polițiștilor locali care luau șpăgi de la patronii de cluburi și...

Averile polițiștilor locali care luau șpăgi de la patronii de cluburi și terase

44
0

Ce averi afișează polițiștii locali care luau șpăgi de la patronii de cluburi și terase: excursii exotice, mașini scumpe și afaceri în familie – un articol de Virgil Burlă, pentru PressHub.

Este cazul Florentinei Iordache, prinsă de DNA după ce ar fi cerut și primit mii de euro mită pentru a proteja comercianții în neregulă din Sectorul 1 București.

Florentina Iordache, polițist local în Sectorul 1 care lua șpăgi de la comercianții din sector prezintă o viață de lux pe rețelele de socializare.

Pe lângă salariul de polițist local cu atribuții de control, Iordache deține și o firmă care se ocupă de comerțul cu amănuntul.

Societatea Florys Comerce & Service este administrată de nora ei.

Alte trei firme ale polițistei au fost radiate, afacerile cele mai prospere fiind derulate de fiul acesteia, Bogdan Alexandru Zdarca, printr-o societate înființată în timpul pandemia Covid-19, Zet Medical Distribution.

Citește și: CSM nu respectă propriul regulament și ascunde structura votului în plen

Ce averi afișează polițiștii locali

Ca fotografie de copertă, Florentina Iordache (52 ani) are o poză cu un presupus citat din Donald Trump. „Fii atent pe cine calci când urci, că vei întâlni aceiași oameni la coborâre”.

În ultimul an calendaristic, aceasta a postat mai multe zeci de fotografii din întreaga lume. Ierusalim, Insula Capri, Roma, Florența, Marsilia, Palma de Malorca, Cipru, Grecia etc.

Ca avere, polițista deține trei apartamente în Otopeni de câte 100 și 120 metri pătrați, un autoturism Mercedes din 2020, are 50.000 de lei în conturi și un salariu de polițist local de 58.000 de lei/an, adică 4.800 de lei/lună.

Citește și: Procuror trimis în judecată după ce a violat o fată de 15 ani

Protecție contra mită

Alți doi colegi ai lui Iordache au fost reținuți de DNA. Este vorba de Dragoș George Voinea, șef al Compartimentului de control al activităților comerciale din cadrul Poliției locale Sector 1.

Voinea are un apartament moștenit în București, un autoturism din 2007, datorii la bancă de 46.000 de lei și un salariu de 68.000 de lei/an.

Marina Roxana Avram, a treia polițistă reținută, are un BMW din 2009, datorii de 145.000 de lei și un salariu de 52.000 de lei.

Potrivit DNA, în perioada 2023 – 2024, în contextul efectuării unor controale la mai multe societăți comerciale cu puncte de lucru în Sectorul 1 al Capitalei, cei trei polițiști ar fi pretins de la reprezentanții acestora sume de bani cuprinse între 2.500 de euro și 14.000 de euro (în total 26.500 de euro) și ar fi primit de la aceștia, în total, sumele de 18.000 de euro și 2.500 de lei.

Articolul integral, în PressHuib