Acasă Actualitate Se lucrează „în forță” în Bradu, pe mai multe planuri: Modernizări, lărgiri...

Se lucrează „în forță” în Bradu, pe mai multe planuri: Modernizări, lărgiri și asfaltări de drumuri și amenajarea cu tuburi a cursului Pârâului Geamăna, printre lucrări

361
0

În comuna Bradu se desfășoară “în forță”, pe mai multe “fronturi”, lucrări publice, atât din cadrul Programului Național de Investiții” Anghel Saligny”, cât și proiecte finanțate de la bugetul local.

„După cum știți din informările anterioare, comuna noastră a obținut de la Ministerul Dezvoltării și Administrației Publice finanțarea pentru 2 mari proiecte în valoare de 30.000.000 de lei, dintre care primul vizează modernizarea și asfaltarea unor drumuri și străzi comunale, iar al doilea are ca obiectiv de investitii amenajarea cu tuburi a cursului Pârâului Geamăna, precum și lărgirea și asfaltarea străzii Valea Geamăna.

În prezent, din cele 14 străzi din program, care vor fi modernizate, pe 8 dintre ele deja a fost introdusă rețeaua de canalizare pluvială.

Este vorba despre următoarele străzi:

– Strada Busuioc;

– Aleea Busuioc;

– Strada Fragilor;

– Str.Mesteacanului;

– Str. Rozelor;

– Strada Matei Gabriel;

– Strada Crivăț și Strada Gutuiului, pe care s-a turnat deja primul strat de asfalt.

Celelalte 7 străzi sunt în pregătire pentru asfaltare, lucrări pe care preconizăm că le vom finaliza până la sfârșitul lunii noiembrie, anul curent.

Dacă vremea ne va permite vom începe lucrările și la restul de 6 străzi, în caz contrar, urmează sa fie realizate, cu sigurantă, în primavara anului viitor.

Este vorba despre străzile:

– Strada Gladiolei;

– Strada Margaretei;

– Strada Nucului;

– Strada Frasinului;

– Strada Mărgăritar;

– Strada Violetelor”, a transmis primarul Dan Stroe.

Lucrările au început și la al doilea proiect

În ceea ce privește al doilea proiect, executantul lucrării a adus deja tuburile pe șantier, iar de Luni, 23 octombrie, au început lucrările de montare, care se vor desfășura în avalul pârâului, de la intersecția străzilor Valea Geamăna cu str.Principală.

De asemenea, în prezent se mai derulează, din fonduri bugetare o altă lucrare de anvergură pe strada Panduri și anume amenajarea cu trotuare, după ce și aici a fost introdusă rețeaua de canalizare pluvială și a fost decopertată în vederea reasfaltării.

„Concomitent se desfășoară și alte lucrări publice în diferite părți ale comunei noastre, care în mod sigur vor contribui la îmbunătățirea calității vieții locuitorilor din zona respectivă și nu numai.

Cu siguranță, în urma acestor lucrări, comuna noastră va avea o nouă “față”, tot mai apropiată de cea din țările europene moderne.

Totodată, sunt conștient că aceste lucrări pot crea disconfort pe alocuri, de aceea vreau să vă mulțumesc pentru sprijinul pe care ni-l acordați și pentru înțelegerea de care dați dovadă!

Împreună suntem mai puternici pe drumul modernizării continue a comunei noastre dragi!”, a transmis primarul Dan Stroe.