Acasă Actualitate Trei BMW-uri noi ale Poliției, implicate în accidente rutiere în primele 6...

Trei BMW-uri noi ale Poliției, implicate în accidente rutiere în primele 6 luni de folosință

202
0
Mașini poliție BMW Sursă fot Facebook Poliția Română
Sursă foto: Facebook Poliția Română

Trei BMW-uri noi ale Poliției, dintre cele 600 cumpărate de Ministerul de Interne, au fost implicate în accidente rutiere în primele șase luni de când au intrat în folosința Poliției Române, potrivit PRESShub.

Prima tranșă de autospeciale BMW Seria 3 a ajuns la polițiști la finalul lunii martie anul acesta. Primul accident a avut loc după numai o lună, la Cluj-Napoca. Cel mai recent s-a petrecut la 1 august, la Adjud.

„În perioada 01.01-23.08.2023, trei autospeciale marca BMW, din dotarea structurilor de poliție rutieră, au fost implicate în accidente rutiere.

În prezent, sunt efectuate cercetări pentru stabilirea cauzelor și condițiilor în care s-au produs accidentele, sub supravegherea procurorului desemnat din cadrul unității de parchet competente”, a prezicat Inspectoratul General al Poliției Române, la solicitarea PRESShub.

Accident mortal cu un BMW al Poliției

Din cele trei BMW-uri noi ale Poliției, parte din lotul celor 600 achiziționate de Ministerul de Interne, al treilea a fost implicat într-un accident rutier mortal, pe DN 2, unul dintre cele mai periculoase drumuri din România.

„În jurul orei 13:37, pe 1 august, o autospecială din cadrul IPJ Suceava care se deplasa pe Drumul Național 2 – E85, din direcția București către Suceava, la intersecția cu DN 11 A (în afara municipiului Adjud, la intersecția cu DN 11A, la km 233+800), a fost acroșată de un alt autovehicul care ar fi pătruns de pe un drum secundar.

În urma evenimentului rutier a rezultat rănirea a două persoane aflate în autoturismul care a pătruns pe DN 2. Cele două victime au fost transportate la spital.

Una dintre victime, o femeie de 52 de ani, pasageră în autoturism, a decedat la Spitalul Municipal Adjud”, a menționat purtătorul de cuvânt al IPJ Vrancea.

1.289 de contravenții, date de echipajele din BMW

PRESShub a întrebat câte autospeciale BMW au fost folosite pentru a urmări și imobiliza persoane care au încălcat legea și au fugit de agenții de poliție.

„Menționăm că, în primele 7 luni ale anului 2023, la nivel național, au fost constatate 1.289 de contravenții pentru nerespectarea semnalelor, dispoziţiilor şi indicaţiilor poliţistului rutier”, a răspuns IGPR.

Continuare în PRESShub!

Articolul precedentBRADU: Recipiente pentru transformarea deșeurilor biodegradabile în îngrășăminte utile, distribuite gratuit
Articolul următorJumătate dintre judecătorii care se delimitau, în urmă cu 4 ani, de protestele colegilor magistrați au fost promovați de CSM