Acasă Stiri Rețeaua ONG-urilor împotriva Traficului de persoane (RoTIP) solicită Guvernului să nu modifice...

Rețeaua ONG-urilor împotriva Traficului de persoane (RoTIP) solicită Guvernului să nu modifice Strategia Națională împotriva traficului de persoane (2018-2022)

655
0

14 ONG-uri, membre ale Rețelei de ONG-uri împotriva Traficului de Persoane (RoTIP), susțin că modificările aduse de Guvernul României asupra HG nr. 861/2018 pentru aprobarea Strategiei naționale împotriva traficului de persoane pentru perioada 2018-2022 și a Planului național de acțiune 2018-2020 pentru implementarea Strategiei naționale împotriva traficului de persoane pentru perioada 2018-2022 conduc la un regres major în ceea ce privește lupta împotriva traficului de ființe umane.

Potrivit acestora, Guvernul României „nu îndeplinește în totalitate standardele minime în vederea eliminării traficului de ființe umane”, țara noastră fiind, totodată, statul UE care oferă cele mai multe victime în plan internațional, cu un număr de minori ce a crescut de 10 ori în doar 2 ani, conform Raportului UE din 2020. În acest context, România riscă o retrogradare internațională în TIER 3, alături de state care nu au capacitatea de a lupta împotriva traficului de persoane, Afganistan, Cuba, Eritreea, Rusia, China, Siria, Venezuela, Sudanul de Sud, Coreea de Nord. Astfel, Guvernul urmărește să adopte o HG fără a se recurge la o consultare a ONG-urilor, așa cum rezultă din secțiunea 6, punctul 1 și 2, a Notei de Fundamentare.

Semnează această solicitare următoarele ONG-uri:

Membri RoTIP
Asociația Centrul European pentru Educație și Cercetare Juridică
Freedom House România
Asociația Inițiativa pentru Justiție
Fundația Reaching Out
Fundația Agenția de Dezvoltare Comunitară Împreună
Asociația Centrul Syene pentru Educație
Asociația Serviciul Iezuiților pentru Refugiați din România
Asociația Valoare Plus
Asociația Femeilor Românce din Italia
Asociația Cultural Socială Economică Christiana
Asociația pentru Cooperarea și Dezvoltare Durabilă
Asociația Centrul de Advocacy și Drepturile Omului
Asociația Sexul vs. Barza
Parteneri RoTIP
Federația Consiliul Tineretului din România
Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România
Consiliul Național al Elevilor

Întreaga știre, aici: Rețeaua ONG-urilor împotriva Traficului de persoane (RoTIP) solicită Guvernului să nu modifice Strategia Națională împotriva traficului de persoane (2018-2022)

Articolul precedentCătălin Gherzan: Dacă vor bani mai mulți, să se orienteze spre impozitarea veniturilor mai mari și să diminueze impozitele pentru salariile mici
Articolul următorSora lui Nicolae Ceaușescu nu-și vedea fratele “decât cu aprobarea Elenei Ceauşescu”