Acasă Reportaje/Analize O dezinformare, demontată. Doar 0,06% din refugiații ucraineni se încadrează la categoria...

O dezinformare, demontată. Doar 0,06% din refugiații ucraineni se încadrează la categoria „înstăriți”

425
0

Una dintre cele mai toxice manipulări răspândită în România și în țările vecine după ce Rusia a invadat militar Ucraina este cea conform căreia refugiații ucraineni nu merită ajutați, pentru că TOȚI sunt înstăriți. Cei care au asimilat această dezinformare arată cu degetul spre mașinile scumpe cu număr de Ucraina, care au apărut pe șoselele noastre după 24 februarie 2022.

Mărturiile voluntarilor români și datele statistice pe care le-am obținut de la autorități dovedesc, însă, că este doar o minciună lansată de propaganda Kremlinului, o ticăloșie care lovește mai ales în femeile și copiii ucraineni alungați peste granițe de invadatorii ruși care le bombardează casele fără milă.

Scopul urmărit de propagandiști? Zdrobirea solidarității manifestate încă din primul moment de românii, moldovenii, polonezii, cehii, slovacii și ceilalți vecini care i-au primit cu brațele deschise pe ucrainenii oropsiți de „fratele mai mare de la Răsărit”.

„Când auzi pe cineva că invidiază mașina unui ucrainian, arată-i că nu are doar mașină scumpă, ci și vilă cu piscină…

Arată-i imaginile, sunt din zona orașului Bakhmut, de unde provin mulți dintre refugiații aflați în România.

Ce ziceți? Faceți schimb de mașini? Și de soartă!”, este ironia amară care însoțește 1 minut de imagini cutremurătoare postate la începutul acestei luni de Vasile Vlașin, președintele organizației „Părinți salvatori” și unul dintre cei mai activi dintre voluntarii români care i-au ajutat continuu pe ucraineni.

Continuarea, în PRESShub!