Acasă Actualitate Mihai Coteț: „Veniți, cu mic, cu mare, să protejăm Pădurea Trivale!”. Piteștenii,...

Mihai Coteț: „Veniți, cu mic, cu mare, să protejăm Pădurea Trivale!”. Piteștenii, invitați să spună ce-și doresc

145
0

Tot efortul depus din 2013 încoace pentru declararea Ariei Protejate Pădurea Trivale pare să fi fost în zadar. Unul dintre punctele de pe ordinea de zi a ședinței CL Pitești de joi, 31 august, este cel privind trecerea unei suprafețe de 153 de hectare din Pădurea Trivale în domeniul public al municipiului Pitești și transformarea acestei suprafețe în pădure-parc (suprafață care nu va mai fi apărată de regimul de arie protejată pe care îl așteaptă).

Inițiatorii proiectului (13 aleși locali) susțin că varianta pădure-parc ar fi în avantajul piteștenilor. Consilierul local Mihai Coteț (PNL) îi contrazice și îi invită pe piteșteni joi, la ora 14.00, în fața sălii Consiliului Local Pitești, să-și spună părerea.

Iată apelul acestuia:

Veniți, cu mic, cu mare, să protejăm Pădurea Trivale!
❎13 ani de muncă ar putea fi aruncați la gunoi într-o singură zi! Primarul PSD Cristian Gentea vrea să împiedice transformarea Pădurii Trivale în arie protejată exact în momentul în care dosarul era gata și se putea da o Hotărâre de Guvern în acest sens.
❎Joi, începând cu ora 15.00, majoritatea pe care primarul și-a procurat-o și pe care a… răzgândit-o peste noapte va vota pentru ca hectare de pădure să intre în posesia Primăriei Pitești, zădărnicind astfel toate eforturile de protejare a pădurii.
🤝Nu doar politicul are un cuvânt de spus în acest sens ci și voi, piteștenii, care în toată această perioadă ați fost fermi pe poziții și ați susținut ca Pădurea Trivale să fie declarată arie protejată, fie prin ieșiri în stradă, fie prin semnăturile pe care le-ați dat, fie prin petiții. Ședințele de Consiliu Local sunt publice, deci vă invit, cu mic, cu mare, la ora 14.00, în fața sălii de Consiliu, să vă spuneți punctul de vedere și să vă apărați pădurea. Acesta este cu adevărat un punct de cotitură iar, după această ședință, soarta pădurii noastre va fi pecetluită.
❎Nu întâmplător, în ultima perioadă, s-au înmulțit solicitările de ridicare de construcții în Pădurea Trivale. Unii și-au făcut planuri de betonare a pădurii, prin realizarea de parcări exact lângă un cort de nunți care funcționează cu aprobarea tacită a autorităților. Se deschide, astfel, o adevărată Cutie a Pandorei atât pe domeniul public, dar mai ales pe domeniul privat. Nemaifiind apărată de regimul de pădure arie protejată, Trivalea noastră va deveni locul lor de joacă și de câștiguri imobiliare.
❎De două decenii, actualul primar, care a fost mult timp șef al Comisiei de Urbanism, consilier local și președinte al partidului care deține majoritatea în Consiliu Local, se joacă de-a imobiliarele prin oraș, cu consecințe nefaste pentru piteșteni. S-a vândut și s-a retrocedat și ultima bucățică de pământ. Ca să mai facem ceva în orașul nostru trebuie să stricăm parcuri și spații verzi!
❎Acum vrea să se joace de-a imobiliarele și cu Pădurea Trivale, deși a fost deja ciuntită de cartierele de vile! Câtă încredere poți avea în declarațiile de bune intenții ale unui om în urma căruia rămâne, pe post de orice argument, haosul imobiliar în care a adus Piteștiul?
❎Cu adevărat acum este al doisprezecelea ceas! Piteșteni, spuneți-vă punctul de vedere! Nu lăsați primarul PSD să pună mâna pe pădure! Pădurea Trivale este moștenirea pe care trebuie să o lăsăm copiilor și nepoților noștri!

Articolul precedentFiul primarului din Caracal vinde gaz și tâmplărie PVC spitalului și școlilor din orașul condus de tatăl său
Articolul următorTOPOLOVENI: Cât au costat noile locuințe ANL. Închirierea se face în condițiile OUG privind protecția chiriașilor