Acasă Cultura/Educatie Metode pentru oprirea violenței, explicate de polițiști școlarilor

Metode pentru oprirea violenței, explicate de polițiști școlarilor

111
0

Pentru marcarea zilei de 2 octombrie – Ziua Internațională a Non-violenței, polițiștii din cadrul Compartimentului Analiză și Prevenire a Criminalității Argeș au organizat și desfășurat o activitate preventivă în cadrul Școlii Generale I.L. Caragiale din Pitești.

Pentru că această zi reprezintă o bună ocazie pentru a încuraja orice metodă de a opri violența, pornind de la exemple personale, până la educația celor mai mici dintre noi, activitatea și-a propus să îi ajute pe copii să își conștientizeze și gestioneze emoțiile, astfel încât să fie prevenite comportamentele de tip bullying.

Copiii și-au exprimat gândurile și sentimentele, prin artă, desenând pe diverse suporturi, mesaje de pace, înțelegere și nonviolență.
Îi îndemnăm ca aceste mesaje să se manifeste în fiecare zi, în primul rând în conștiința lor, apoi în comportamentul și în comunicarea cu cei din jur.

Violenţa este o forma de manifestare a slăbiciunii. Puterea nu se dobândeşte nici apelând la cuvinte care produc suferinţă, nici adoptând atitudini şi comportamente de natură a-l pune pe celălalt în pericol.

„Poliţiştii argeșeni îi încurajează pe toţi cetăţenii să nu rămână indiferenţi la astfel de acte. Atunci când sunt victime cât şi când sunt martori ale unor manifestări violente, să sesizeze autorităţile competente.

Victima are dreptul la protecţie specială, adecvată situaţiei şi nevoilor sale, la servicii de consiliere, reabilitare, reintegrare socială precum şi la asistenţă medicală şi juridică gratuită, în condiţiile legii.

Pentru a discuta aspecte privind dimensiunile, incidenţa şi consecinţele violenţei şi pentru a transmite informaţii cu privire la prevederile legale în domeniu, poliţiştii de prevenire organizează frecvent întâlniri cu cetăţenii, la sediile unor societăţi comerciale, şi instituţii de învăţământ din judeţ”, precizează IPJ Argeș.

Articolul precedentLucrări de alimentare cu apă în Poiana Lacului. Când vor fi finalizate
Articolul următorARGEȘUL a ajuns la 16 localități în scenariul roșu. Ce a decis vineri CJSU