Acasă Diverse La mulți ani, Topoloveni! Cum a fost predată, simbolic, ștafeta secolului

La mulți ani, Topoloveni! Cum a fost predată, simbolic, ștafeta secolului

277
0

Orașul Topoloveni a împlinit sâmbătă 600 de ani de atestare documentară (19 iunie 1421 – 19 iunie 2021). O zi specială pentru comunitatea locală, cu oaspeți importanți, cu parade, cu motociclete, cu folclor și rock. Cu de toate, dar mai ales cu emoție și bucurie.

Primarul Gheorghiță Boțârcă și comunitatea locală au fost gazde pentru toți invitații venți din județ și din țară, ca să le fie alături în această mare zi aniversară, căci 6 secole înseamnă o cifră istorică, ce trebuie marcată ca atare.

Păstrător al credinței și tradiției românești, primarul Gheorghiță Boțârcă a ținut să deschidă manifestările organizate cu această ocazie, punând în prim plan familia. După impresionanta paradă a umbreluțelor numită – cum altfel? – ”600 de ani”, predarea ștafetei noului secol s-a făcut simbolic, cu participarea unei tinere familii cu doi copii, o fetiță și un băiețel, îmbrăcați în costume populare specifice zonei. Edilul-șef al orașului le-a oferit o icoană a Maicii Domnului cu Pruncul.

Pentru că numele orașului Topoloveni derivă de la cuvântul „topol”, care, în limba slavonă, înseamnă plop, crenguța de plop regăsindu-se și pe stema orașului, președintele Ion Mînzînă i-a oferit primarului Gheorghiță Boțârcă un plop pe care l-au plantat chiar în curtea noii grădinițe. În momentul în care președintele Consiliului Județean Argeş i-a înmânat primarului și placheta aniversară, a punctat și faptul că apreciază în mod deosebit modul în care acesta respectă credința și tradițiile noastre, un semn al devotamentului său față de comunitate.

Tot sâmbătă, în cadrul manifestărilor dedicate Zilei Orașului Topoloveni, a fost lansată și monografia localității, iar cuplurile care au împlinit 50 de ani de căsătorie au fost premiate.

A fost un program spectaculos, iar parada motocicletelor a făcut senzație. N-au lipsit nici divertismentul, muzica ușoară, orchestra. Trupa „Fără vise” a deschis recitalurile serii, iar trupa rock TROOPER a lansat imnul clubului „Archangels MC Romania”, o premieră memorabilă.

Evenimentele vor continua și duminică, începând cu ora 9.00, la stadionul din localitate, unde are loc competiția de fotbal ”Cupa Topoloveni” – ediția I. De la ora 10.00, la Târgul săptămânal începe un spectacol folcloric la care și-au anunțat participarea Ansamblul Ciuleandra, Ana Maria Iorgulescu, Sebi David și soliști ai orchestrei Doina Argeșului.

Articolul precedentPrimarul Gh. Boțârcă, despre cea mai mare surpriză ce va avea loc la sărbătorirea a 600 de ani de atestare documentară a Topoloveniului
Articolul următorCum a revitalizat primarul Dan Stroe tradițiile de Rusalii în Bradu. Duminică, edilul își serbează ziua de naștere