Acasă Cultura/Educatie ”Geografii” de top ai Argeșului. Unul dintre aceștia va reprezenta România la...

”Geografii” de top ai Argeșului. Unul dintre aceștia va reprezenta România la Olimpiada Internațională JUNIOR EGEO de la Belgrad

555
0

„Geografia înseamnă educație, pasiune, orizonturi mai apropiate sau mai îndepărtate, dar mai înseamnă să și visezi atunci când copilul din noi ne măgulește sufletul…”, spunea prof. univ. dr. Corneliu IAȚU, președintele Societății de Geografie din România.

Filiala Argeș a organizației îi felicită pe elevii argeșeni care au obținut rezultate deosebite la cea de-a 40-a ediție a Olimpiadei Naționale de Geografie desfășurate, recent, la București.

Munca susținută, echipa perfectă (profesor-elev-părinte) și pasiunea pentru noi descoperiri sunt atuurile reușitei sigure.

“Felicitările mele se îndreapă către toți participanții. M-a onorat calitatea de a însoți lotul reprezentativ al Argeșului, care s-a întors cu rezultate bune, cu atât mai mult cu cât am avut o triplă misiune: de însoțitor de grup al delegației din Argeș, de profesor coordonator al elevului cu cea mai bună performanță și de președinte al Societății de Geografie – Filiala Argeș. Am avut bucuria de a putea premia acești copii, de a le asigura suportul pentru deplasarea la București, datorită sponsorilor generoși care susțin Societatea de Geografie și performanța elevilor care sunt atrași de geografie”, a declarat, pentru Reper Media, prof. Sebastian Florescu, președintele Filialei Argeș a Societății de Geografie din România.

Mezinul grupului a obținut cea mai bună performanță

Elevul Cojocaru Ianis Răzvan de la Școala Gimnazială „Mihai Eminescu”, coordonat de prof. Sebastian Florescu, a obținut o MENȚIUNE, cu 96,13 puncte. În urma barajului pentru lotul internațional s-a calificat la Olimpiada Internațională JUNIOR EGEO Belgrad 2022, organizată on-line de Serbia. 

Elevii care au obținut PREMII SPECIALE din parte Societății de Geografie din România sunt:

– Măniță Ioan Alexandru, cls. a VIII a,  Școala Gimnazială Regina Maria – Curtea de Argeș, profesor coordonator Popescu Anca;

– Pătru Lavinia, cls. a IX a, C.N. Vlaicu Vodă – Curtea de Argeș, profesor coordonator Anghel Ramona;

– Rizoaica Andrei, cls. a X a, C.N. I.C. Brătianu – Pitești, profesor coordonator Delayat Mădălina;

– Coman Eliza, cls a XI a,  C.N. Zinca Golescu – Pitești, profesor coordonator Marinescu Cristina;

– Toader Robert, cls a XII a, C. N. I.C. Brătianu – Pitești, profesor coordonator Enache Ionuț.

Rezultatele întregului grup dar în special ale celor din clasa  a VIII a – Ianis Cojocaru și Alexandru Măniță, cu note peste nouă – au situat județul pe locul 15 în ierarhia națională.

“Tot grupul a fost premiat. Sigur că cea mai bună este performanța lui Ianis, dar și premiile speciale oferite de Societatea de Geografie din România sunt foarte valoroase. Pentru Ianis este un moment important calificarea la Națională și calificarea în lotul care va reprezenta România la  Balcaniadă. Este cel mai tânăr din grup. Lotul național este format din 12 elevi care au parcurs o probă de baraj în limba engleză. Patru dintre ei vor participa la Olimpiada Internațională de la Paris și 8 vor reprezenta România la această Olimpiadă Europeană de la Belgrad. În general, la aceste competiții se califică elevi de liceu. Ianis este în clasa a VIII-a și sper că această reușită este un prim pas în evoluția lui. Alți colegi de generație sunt preocupați acum de Evaluarea Națională. El a ales să participe și la Olimpiada de Geografie, fiind o pasiune pentru el studiul acestei discipline. Este o bucurie mare, cu atât mai mult cu cât Ianis urmează un parcurs pe care au mers și alți colegi de-ai lui. La București a avut ocazia să se întâlnească cu Anca Rădulescu, o altă absolventă a Școlii Gimnaziale ”Mihai Eminescu”, calificată la Olimpida Națională de Geografie (în 2011), care, alături de Cosmina Manea, o altă olimpică (internațională), va fi mentorul lui Ianis în acest parcurs de pregătire pentru Olimpiada Internațională”, a mai declarat, pentru Reper Media, prof. Sebastian Florescu, președintele Filialei Argeș a Societății de Geografie din România.

SGR – Filiala Argeș are un parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Argeș pentru susținerea performanței școlare.

Articolul precedentCopii exploatați sexual din grija statului. Instituțiile nu răspund
Articolul următorCăţeluşă blocată în smoală, salvată de pompieri după o intrvenție de patru ore