Acasă Social/Economic Cătălin Gherzan: Ca să facă bani pentru familie, tot mai mulți oameni...

Cătălin Gherzan: Ca să facă bani pentru familie, tot mai mulți oameni efectuează activități casnice, la negru. Cineva trebuie să le garanteze o pensie!

516
0


Peste un milion de persoane ar putea obţine dreptul la asigurări de sănătate şi la pensie, odată cu reglementarea, în acest sens, a activităţilor casnice.

Cătălin Gherzan: “Știm foarte bine că situația noastră financiară e în declin”

Este vorba de un proiect prin care bucătăresele, menajerele și alte categorii de lucrători casnici – ale căror activități constituie, în prezent, (preponderent) muncă la negru – să fie plătite printr-un sistem de tichete înregistrate de ANOFM.

“Știm foarte bine că situația noastră financiară e în declin și atunci, din ce în ce mai multe persoane aleg sau acceptă orice modalitate de a lucra. Ca să facă bani pentru familie, tot mai mulți efectuează activități casnice, la negru. Cineva trebuie să le garanteze și acestor lucrători o pensie! Este normal ca și această categorie de muncă să poată fi luată în calcul nu doar la calcularea pensiei, ci și la șomaj, astfel încât acești oameni să poată beneficia de o indemnizație – ca restul salariaților – când nu vor mai putea sau nu vor mai avea unde să muncească. O astfel de măsură trebuia adoptată demult”, a declarat, pentru Reper Media, politicianul Cătălin Gherzan.

Articolul precedentBRADU: Programul maxi-taxi pentru lunile iulie și august
Articolul următorVali Porcișteanu: “În urma divorțului, încearcă tot felul de tertipuri pentru a mă defăima”. Fosta soție îl acuză că a lovit-o intenționat cu mașina