Acasă Stiri BRADU: Nu ardeți gunoiul. Compostați-l! Recipientele se distribuie gratuit! „E o metodă...

BRADU: Nu ardeți gunoiul. Compostați-l! Recipientele se distribuie gratuit! „E o metodă ușor de aplicat și necostisitoare”

316
0

O soluție practică pentru a scăpa de resturile organice rezultate din gospodărie – de la frunze uscate până la resturi de mâncare – este compostarea lor. În niciun caz arederea lor, mai ales că în această perioadă de secetă, orice foc deschis are potenial de a se transforma într-un incendiu.

Compostarea este o metodă ușor de aplicat și necostisitoare. Puteți obține simplu, un îngrășământ natural, rezultat în urma fermentării diferitelor resturi vegetale și animale. Incendierea resturilor nu este o soluție”, spune primarul comunei Bradu, Dan Stroe.

„Încă mai avem la dispoziție, pentru cei interesați, coșuri de compostare. Recipientele sunt furnizate solicitanților în mod gratuit. E nevoie de un simplu apel telefonic, la 0764.460.741, pentru lăsarea coordonatelor (strada și numărul casei), iar în câteva zile vor fi aduse la poartă”, explică, pentru REPER MEDIA, Valentin Ghilencia, directorul general al SC HCB Construct Investment SRL Bradu.

Compostarea este o parte importantă a gestionării deșeurilor și oferă o alternativă superioară din punct de vedere ecologic la utilizarea gunoiului organic rezultat din gospodărie.

De ce să nu dați foc acestor deșeuri

Cele mai multe incendii izucnite în Argeș, în ultima perioadă, au fost cauzate de arderi necontrolate (miriști, vegetație uscată și gunoi).

Pentru că este secetă, flăcările se întind cu repeziciune pe o suprafață foarte mare, iar în condiții de vânt, astfel de situații pot deveni extrem de periculoase, mai ales dacă în apropierea zonelor de manifestare se află locuințe.