Acasă Administrativ/Politic În atenția locuitorilor orașului Topoloveni: Marți se ridică deșeurile selectate în vederea...

În atenția locuitorilor orașului Topoloveni: Marți se ridică deșeurile selectate în vederea reciclării

801
0

În prima și a treia zi de marți din lună, în Topoloveni se ridică (din fața proprietății) deșeurile selectate în vederea reciclării. Astfel, mâine, 16.11.2021, se va proceda la ridicarea acestora.

Oraşul Topoloveni face parte din Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară “SERVSAL” Argeș având ca obiect de activitate serviciul de salubrizare a localităţilor din judeţul Argeş “Managementul integrat al deşeurilor solide din Judeţul Argeş”. Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Servsal Argeș – A.D.I. Servsal a fost înființată în vederea derulării proiectului de interes public comun „Managementul Integrat al deșeurilor solide în Județul Argeș”. A fost constituită conform art. 6, din OG nr. 26/2000, funcționează în baza H.G.855/2008 și are în prezent 102 membri, respectiv toate administrațiile publice locale, inclusiv Consiliul Județean Argeș. Fiecare membru al asociației are drept de vot egal.

A.D.I. Servsal Argeș are delegată gestionarea sistemului de management al deșeurilor și are rolul de a monitoriza derularea activității de colectare și depozitare a deșeurilor din județul Argeș, din mediul urban și rural.  

Operatorul licenţiat şi autorizat conform Actului Adiţional nr.3 la Contractul de concesiune nr.069 din 15.03.2012 pentru serviciile de colectare a deşeurilor municipale,transportul, operarea şi întreţinerea staţiei de transfer şi a punctului verde de colectare din Judeţul Argeş – Faza I ( Mioveni – Topoloveni) este S.C Financiar Urban S.R.L. SC FINANCIAR URBAN S.R.L colectează deşeurile menajere şi deşeurile reciclabile (hârtie-carton, plastic şi metal, sticlă) din poartă în poartă în zona de case în sacii distribuiţi gratuit de operator şi de la containerele amplasate pe platformele de colectare a deşeurilor în zona de blocuri pe fracţie reciclabilă ( hărtie-carton, plastic şi metal, sticlă) şi pe deşeuri reziduale.

Colectarea selectivă cel puţin pentru deşeurile de hârtie – carton, plastic şi metal şi sticlă din deşeurile municipale de la asociaţiile de proprietari (blocuri) şi gospodării individuale (case) se realizează:       

De la punctele de colectare din zona blocurilor (asociaţiilor de proprietari):

La punctele de colectare din zonele de blocuri, în containerele amplasate pe platformele de colectare a deşeurilor pe material reciclabil (hârtie şi carton, plastic şi metal, sticlă), în containerele din plastic şi menajer în containerele din metal. Locuitorii din zona blocurilor trebuie să colecteze selectiv deşeurile generate in propriile locuinţe şi să le depoziteze în containerele aplasate pe domeniul public al oraşului. Deşeurile din zona blocurilor de locuit vor fi ridicate zilnic de operatorul SC Financiar Urban S.R.L.

La gospodăriile individuale (case):

În saci de plastic coloraţi specific (galben pentru deşeuri din hârtie-carton, plastic şi metal şi verde pentru deşeuri din sticlă), furnizaţi în mod gratuit de operatorul de salubritate S.C. Financiar Urban S.R.L.

Colectarea selectivă a deşeurilor în zona de case a oraşului Topoloveni, se realizează de către operatorul de salubritate S.C FINANCIAR URBAN S.R.L de DOUĂ ori pe lună: PRIMA ŞI A TREIA ZI DE MARŢI DIN LUNĂ împreună cu SC CXA ECO PLAST CLEAR S.R.L.

În sacul galben se colectează :

  • Ambalaje din plastic , P.E.T.-uri, folii şi pungi de plastic, tăviţe, cutii, bidoane, recipiente din plastic pentru detergenţi;
  • Ambalajele din metal şi aluminiu: doze de aluminiu,cutii din metal (ex.conserve de legume sau pentru hrană animale),dopuri şi capace din metal.

Pentru a fi reciclate, deşeurile trebuie să fie curate: fără lichid în ele, clătite, neimpregnate.

Ambalajele din hârtie – carton: ziare, reviste, hârtie, documente, trebuiesc pliate şi legate cu aţă/sfoară şi pot fi colectate o dată cu sacul galben.

Polistirenul nu este plastic reciclabil! Nu se pune în acest sac! Casoletele primite la catering (mâncare la pachet) nu se pun în acest sac!

În sacul verde sau sacul pentru sticlă:

  • Ambalaje din sticlă : borcane, sticle pentru băuturi, alte sticle albe şi colorate.