Acasă Stiri Represaliile continuă la Transelectrica. Avertizorul de integritate, dat afară

Represaliile continuă la Transelectrica. Avertizorul de integritate, dat afară

322
0
Transelectrica Sursă foto Facebook Transelectrica
Sursă foto: Facebook Transelectrica

Directorul din Transelectrica care a sesizat Consiliul de Supraveghere și Consiliul pe probleme de integritate al companiei, după ce presa a publicat primele de circa 300.000 de euro de care au beneficiat 456 de salariați, este lăsat fără post de către conducerea societății de stat.

Cătălin Sava este director al Unității management integrat, comercial-achiziții (UMICA) din cadrul Transelectrica și s-a constituit ca avertizor de integritate în acest caz. Într-un document transmis Consiliului de Supraveghere și care a ajuns în posesia PRESShub, acesta a arătat că există numeroase nereguli care se desprind din acordarea primelor, pe care o consideră ilegală, și anunță posibilitatea depunerii unui denunț penal la DNA.

După nici două săptămâni, directorul a aflat că i se desființează postul, singura cale prin care conducerea Transelectrica poate scăpa de un angajat incomod.

„În urma avertizărilor de interes public pe care le-am supus atenției conducerii companiei, dar și altor instituții abilitate ale statului (…) inclusiv sesizarea unor aspecte de natură penală, am fost supus unor presiuni și hărțuiri administrative, culminând cu propunerea de desființare a postului de director UMICA, post ocupat de mine prin concurs în anul 2020”, a scris Cătălin Sava, într-o nouă notificare făcută către Consiliul de Supraveghere al Transelectrica.

Continuarea, în PRESShub!