Acasă Sanatate Vaccinurile anti-COVID conțin substanțe toxice? Explicațiile Ministerului Sănătății

Vaccinurile anti-COVID conțin substanțe toxice? Explicațiile Ministerului Sănătății

120
0

Ministerul Sănătății continuă seria lămuririlor cu privire la serurile pentru imunizare aprobate până la această dată și răspunde unei alte întrebări frecvente: „Vaccinul conține substanțe toxice?”.

„Nu, niciunul dintre vaccinurile anti COVID-19 aprobate nu conține substanțe toxice”, precizează Ministerul.

Iată ce explică oficialii MS într-o postare online:

„Componenta principală a vaccinurilor PfizerBioNTech și Moderna este reprezentantă de ARN mesager COVID-19, înglobat în particule lipidice (molecule de grăsime) foarte mici.

În cazul vaccinului AstraZeneca, acesta conține un adenovirus modificat prin tehnologia ADN recombinant, care nu are posibilitatea de a se replica.

Pe lângă elementele principale, fiecare dintre cele 3 vaccinuri conține excipienți. Excipienții sunt componente ale produsului medicamentos, altele decât substanța activă și materialul de ambalare.Conformitatea și calitatea excipienților care se găsesc în cele 3 vaccinuri au fost verificate de către Agenția Europeană a Medicamentului în cursul procesului de autorizare pentru punerea pe piață.Printre excipienții din compoziția vaccinurilor se numără: sucroza; colesterolul; clorura de sodiu; clorura de potasiu; acid acetic, apa pentru preparate injectabile etc.

Majoritatea excipienților utilizați sunt prezenți și în alte produse medicamentoase”.

Surse:https://www.ema.europa.eu/…/comirnaty-epar-product…https://www.anm.ro/…/RCP%20(informatie%20adresata…https://www.anm.ro/…/RCP%20Covid-19%20Vaccine%20Moderna…https://ec.europa.eu/…/dir…/dir_2001_83_cons_2012_en.pdf

Foto: descriptiv (Spital Mioveni)

Articolul precedent87 de noi cazuri COVID-19 în Argeș. La cât a ajuns rata de incidență în județ și cât de gravă e situația la nivel național
Articolul următorVaccinarea cu AstraZeneca, sistată în Danemarca, după apariția unor efecte secundare