Acasă Cultura/Educatie Întreaga povestea a unei descoperiri care a făcut senzație. Vechile cărți din...

Întreaga povestea a unei descoperiri care a făcut senzație. Vechile cărți din Mediaș

253
0

La mijlocul lunii septembrie, un mesaj postat pe rețelele de socializare al Bibliotecii Batthyaneum anunța descoperirea unui fond de carte veche, la Biserica Evanghelică Sfânta Margareta din Mediaș și care, se spunea acolo, „seamănă cu una dintre poveștile lui Indiana Jones”, potrivit PressHUB.

Mesajul a stârnit un interes atât de mare încât cei implicați s-au văzut nevoiți să publice, câteva zile mai târziu, o scrisoare de temperare a entuziasmului. Deși acesta îi bucurase foarte mult.

Ce a stârnit, însă, îngrijorarea, a fost riscul la care publicitatea ar putea să expună „descoperirea”. Faima o făcea vulnerabilă. De aceea au și „reascuns-o”. Nimănui, în afară echipei de cercetători, nu-i este permis să o viziteze. Și foarte puține persoane știu unde se află acum.

M-am dus la Mediaș, câteva zile mai târziu, curioasă să-i cunosc pe cei care au făcut posibilă redescoperirea acestei biblioteci, să aflu trecutul ei și cum au reușit sașii din Mediaș să o salveze de la „valurile repetate de pericole”, cum le spune istoricul Adinel Dincă.

Continuarea, în PressHUB!

Articolul precedentCurățenie de toamnă în BRADU: Ce resturi vegetale se ridică gratuit în perioada septembrie-octombrie
Articolul următorŞoferul unui microbuz şcolar a fost prins beat la volan, în timp ce transporta elevi. Fusese instruit cu doar o lună în urmă