Acasă Administrativ/Politic Comuna Bradu, de două ori mai sigură decât Piteștiul la riscul COVID-19....

Comuna Bradu, de două ori mai sigură decât Piteștiul la riscul COVID-19. Toate școlile își desfășoară cursurile cu prezența fizică a elevilor la ore

400
0

Bradu, comună limitrofă Piteștiului are o rată de incidență de doar 0,56 cazuri COVID-19 la mia de locuitori, practic, la jumătatea incidenței raportate la nivelul municipiului Pitești, spre exemplu, unde rata de incidență este de 1,15 cazuri la mia de locuitori.

Asta înseamnă că localitatea e de două ori mai sigură decât municipiul reședință de județ când vine vorba de riscul infectării cu noul coronavirus.

Iată cum arată, potrivit DSP Argeș, situația infectărilor la nivel de județ, sâmbătă, 15 mai, în prima zi de aplicare a noilor măsuri de relaxare.

Diferența contează mai ales în ceea ce privește scenariul de desfășurare a cursurilor în unitățile de învățământ din Bradu.

Participarea la activitățile de învățământ se face conform scenariului 1, care prevede participarea fizică zilnică a tuturor preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ, cu respectarea tuturor normelor de protecție.

Administrația publică locală a luat măsuri ca toate unitățile de învățământ din localitate să aibă la dispoziție materialele de protecție și igienizare necesare, iar cursurile se desfășoară în condiții de siguranță, atât pentru elevi, cât și pentru dascăli.

Primarul Dan Stroe face apel către brădeni să fie, în continuare, la fel de responsabili și să respecte măsurile rămase în vigoare după relaxarea intrată în vigoare din 15 mai.

Totodată, edilul îi îndeamnă pe localnici să conștientizeze efectele pozitive ale vaccinării, sens în care amintește că centrul de vaccinare din incinta Sălii de Sport Bradu le stă la dispoziție celor care încă nu s-au imunizat, dar vor să facă acest pas.

Foto: Facebook Dan Stroe

Articolul precedentListă actualizată a țărilor cu risc epidemiologic. Ce faci când revii în România din zonele roșie, galbenă și verde
Articolul următorVIDEO | Premierul clarifică dilema privind relaxarea la joburile cu toți angajații vaccinați: “Deocamdată, cu mască la locul de muncă, la interior”