Acasă Diverse Când hoțul e beat, iar proprietarul mașinii, vigilent. Cum s-a încheiat o...

Când hoțul e beat, iar proprietarul mașinii, vigilent. Cum s-a încheiat o tentativă de furt sesizată de un pensionar

87
0

Când hoțul e beat, iar proprietarul mașinii, vigilent, tentativa de furt se încheie cu un eșec.

În noaptea de vineri spre sâmbătă, la ora 01:45, un bărbat de 77 de ani și-a aruncat privirea la autoturismul parcat în apropierea porții și a văzut un bărbat care îi umblă la mașină, așa că a sunat la SNUAU 112.

Sesizarea a fost transmisă polițiștilor de la Secția nr. 3 Poliție Pitești și de la Secția de Poliție Rurală Poiana Lacului, locul indicat fiind la limita dintre zonele de responsabilitate ale celor două structuri.

„La ora 01:45 din noapte, s-ar crede că mai toți oamenii dorm. Dar nu a fost cazul și pentru un tânăr de 20 de ani, care încerca să sustragă o mașină, în Pitești, în noaptea de vineri spre sâmbătă (…).

Fiind vorba despre o zonă cu multe străduțe, ce oferea posibilitate de scăpare, polițiștii s-au împărțit în două echipe, pornind pe jos în căutare, în timp ce colegii din dispecerat țineau legătura cu apelantul, pentru a transmite cât mai multe detalii despre ce se întâmplă la fața locului.

Echipa aflată mai aproape, formată din Dan, Adelina și Alex, a mers rapid spre locul indicat, știind cât de important este să ajungă repede. Ajunși în apropierea autoturismului care avea un geam spart, băieții s-au apropiat de mașină și, pentru că au acționat rapid și ferm, l-au surprins pe autor în mașină, l-au scos și l-au încătușat.

Polițiștii Secției de Poliție Rurală și cei ai Secției 3 au continuat colaborarea, deși locația era în competența primilor, iar după administrarea probatoriului, în ziua de 17 iulie a.c., tânărul a fost reținut pentru 24 de ore, pentru furt în scop de folosință sub forma tentativei”, precizează IPJ Argeș.

Tânărul de 20 de ani nu este deținător de permis și avea o alcoolemie de peste 1 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Îi felicităm pe colegii noștrii, Agent Șef Principal Stanciu Dumitru, Agent Principal Ionescu Daniel, Agent Șef Adjunct Ivan Adelina și Agent Lică Alexandru, pentru inspirație și implicare, și le urmăm să aibă cât mai multe intervenții reușite” mai precizează IPJ Argeș.

Foto FB Poliția Română

Articolul precedentDr. Alexandru Iacobescu: Temperaturile ridicate au favorizat apariția unor paraziţi foarte periculoşi pentru sănătatea noastră
Articolul următorComuna BRADU va avea încă un puț de mare adâncime. Când încep forajele