Acasă Actualitate BRADU: Gratuit! Recipiente pentru transformarea deșeurilor biodegradabile în îngrășăminte utile

BRADU: Gratuit! Recipiente pentru transformarea deșeurilor biodegradabile în îngrășăminte utile

98
0

Dacă locuiți în Bradu și n-ați profitat încă de această campanie, încă mai puteți să vă dotați, gratuit, gospodăriile cu recipiente pentru compost.

Cu recipientele pentru compost puteți transforma deșeurilor biodegradabile în îngrășăminte utile

Recipientele pentru compost, oferite în cadrul unei alte campanii care a mai funcționat în comună, se distribuie către gospodăriile din comună.

Primăria Bradu și SC HCB Construct Investment îi îndeamnă pe locuitorii comunei să transforme deșeurile biodegradabile în îngrășăminte utile pentru sol, prin compostare, o formă naturală și simplă de reciclare.

„Solicitările se fac la HCB Construct – strada Sabin Iliescu, nr. 5. Telefon contact: 0764 460 741”, explică, pentru REPER MEDIA, Valentin Ghilencia, directorul general al SC HCB Construct Investment SRL Bradu.

Utilizarea acestor recipiente are beneficii ce merită luate în calcul: pe de o parte, se obține un produs util în agricultură, iar pe de altă parte, se evită poluarea ce ar putea rezulta din arderea deșeurilor.

Alte campanii în curs

Amintim că la Bradu este încă în curs de derulare campania de distribuire gratuită către gospodăriile din Bradu a pubelelor pentru colectarea selectivă a sticlei.

„Pentru a deveni beneficiar al campaniei este nevoie ca solicitantul să aibă domiciliul în comuna Bradu. Pubelele se distribuie gratuit (câte una la o gospodărie, indiferent câte familii locuiesc în acea gospodărie) și se ridică de la sediul HCB Construct – strada Sabin Iliescu, nr. 5. Telefon contact: 0764 460 741”, explică, pentru REPER MEDIA, Valentin Ghilencia, directorul general al SC HCB Construct Investment SRL Bradu.

Și nu în ultimul rând, trebuie precizat că populara campanie de colectare gratuită a crengilor uscate, derulată de primăria Bradu și SC HCB Construct Investment SRL continuă.

Până pe 30 aprilie, crengile uscate rezultate după curățenia în grădini și livezi sau din alte activități sunt ridicate gratuit de HCB Construct. Locuitorii comunei Bradu sunt rugați să depoziteze crengile uscate în fața porții (nu se ridică din curți), ținând cont de graficul de ridicare a acestora: Luni – Strada Principală, Marți – Bradu de Jos, Miercuri – Bradu de Sus, Joi – Geamăna Sat, Vineri – Platou Geamăna.

Foto (descriptiv): Facebook Dan Stroe