Acasă Actualitate 22 săli de clasă din comuna BRADU vor fi dotate cu echipamente...

22 săli de clasă din comuna BRADU vor fi dotate cu echipamente digitale și materiale didactice

172
0

„Stimați brădeni, am bucuria să vă anunț faptul că astăzi am semnat contractul de finanțare prin Planul Național de Redresare și Reziliență, pentru proiectul DOTAREA CU MOBILIER, MATERIALE DIDACTICE ȘI ECHIPAMENTE DIGITALE A UNITĂȚILOR DE ÎNVĂȚĂMÂNT DIN COMUNA BRADU”, a anunțat, miercuri, primarul comunei Bradu, Dan Stroe.

Valoarea totală a contractului de finanțare este de 693.942,99 lei cu TVA.

Suma va fi împărțită punctual pentru următoarele obiective:

– Asigurare echipamente și resurse tehnologice digitale pentru unitățile de învățământ

– Asigurarea dotărilor pentru sălile de clasă și laboratoare, precum și o sală de sport.

„Așadar, vor fi dotate cu materiale didactice 22 săli de clasă din care 10 sali clasă pentru învățământ preșcolar, 8 săli clasă pentru învățământ primar și 4 săli clasă pentru învățământul gimnazial, un laborator de informatică, un laborator de științe multidisciplinar (fizică, chimie, biologie), un cabinet multidisciplinar (geografie, istorie, matematică), un cabinet psihopedagogic și o sală de sport”, spune Dan Stroe.

Ca dotări IT, preșcolarii și elevii brădeni vor beneficia de:

– 27 sisteme desktop

– 22 table interactive

– 22 laptop-uri

– 22 sisteme de sunet

– 22 camere video conferință

– 22 imprimante multifuncționale

– scanere documente, etc.

Deasemenea laboratoarele de chimie, fizică, bilologie, geografie, matematică, cabinetul de psihopedagogie și sala de sport, vor primi dotări noi, constând în materiale de lucru pentru elevi (planșe,aparate, instrumente, substanțe chimice pentru experimente, etc.).

„Acest proiect este foarte important pentru comuna noastră. Viitorul se clădește pas cu pas în școlile noastre, iar cei mici au nevoie de toată susținerea noastră pentru a evolua!Vă mulțumesc pentru sprijin și încredere, și le mulțumesc tuturor celor implicați în obținerea acestor finanțări!”, a mai transmis primarul.

Articolul precedentTOPOLOVENI: Cât au costat noile locuințe ANL. Închirierea se face în condițiile OUG privind protecția chiriașilor
Articolul următorBRADU: Recipiente pentru transformarea deșeurilor biodegradabile în îngrășăminte utile, distribuite gratuit