Acasă Diverse UPDATE: Primarul Mihai Marin va fi externat astăzi. Urmează să fie audiat...

UPDATE: Primarul Mihai Marin va fi externat astăzi. Urmează să fie audiat în legătură cu incendiul de la Primăria Beleți Negrești

649
0

UPDATE: Poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Topoloveni l-au reţinut, joi seara, pentru 24 de ore, pe primarul comunei Beleţi-Negreşti, Mihai Marin, pentru distrugere prin incendiere şi distrugerea de înscrisuri.

Citește și: Primarul comunei Beleţi-Negreşti, reținut joi, și-a petrecut noaptea după gratii. Vineri va fi prezentat Parchetului cu propunere de luare a unei măsuri preventive

UPDATE: Primarul Mihai Marin va fi externat astăzi. Urmează să fie audiat în legătură cu incendiul de la Primăria Beleți Negrești.

Citește și: Primarul dispărut după ce primăria sa a fost incendiată a fost găsit în apele râului Argeş, în stare de hipotermie

Știrea inițială:

Primăria Beleţi Negreşti, care, luni a fost incendiată, făcuse, în perioada 2-10 decembrie 2021, obiectul unui control al Instituţiei Prefectului – Argeş. 

“Am primit informaţii de acolo că lucrurile nu sunt în regulă. Am trimis inspectorii acolo. Raportul nu este finalizat, însă după toată tărăşenia asta cu primăria care a ars, cu primarul care a dispărut, am stat de vorbă cu inspectorii care au fost acolo şi mi-au spus că n-au găsit nimic foarte grav. Au găsit, într-adevăr, diverse probleme, dar acestea se constată la fiecare control, la fiecare UAT, nicăieri nu e totul perfect”, a declarat, prefectul judeţului Argeş, Radu Perianu.

Raportul controlului efectuat din dispoziţia prefectului chiar în săptămâna premergătoare incendiului despre care pompierii spun că a fost provocat este în curs de întocmire. Concluziile neoficiale arată însă că în instituţie existau tensiuni dar şi alte probleme. 

„Existau disfuncţionalităţi între primar şi secretara primăriei (n.red. secretarul general al Primăriei Beleţi Negreşti), probleme legate de modul în care se introduceau pe ordinea de zi proiectele de hotărâre de consiliu local, că se introduceau, că nu se introduceau, că de ce nu se introduceau. O situaţie conflictuală între secretara de primărie şi primar. Actualmente, primarul este la spital. După ce îşi mai revine cu starea de sănătate, va fi audiat la Poliţie”, a mai declarat, prefectul Radu Perianu.  

Primarul, găsit în râul Argeș

Mihai Marin, primarul comunei argeşene Beleţi-Negreşti a dispărut după ce primăria localităţii a fost incendiată. A fost însă găsit în noaptea de marţi spre miercuri, în râul Argeş. Edilul era tulburat și în stare de hipotermie.

“Pacientul este internat, dar nu prezintă leziuni care să necesite o perioadă lungă de spitalizare”, a declarat Cristina Cazacu, purtătorul de cuvânt al SJU Piteşti.


După externare, edilul va fi audiat cu privire la incendiul de la Primăria Beleţi – Negreşti, despre care pompierii spun că, cel mai probabil, a fost provocat și în care au ars, odată cu imobilul, și documentele contabile ale instituției, aflate într-o anexă a Primăriei.

Poliţia Oraşului Topoloveni a deschis un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de distrugere şi efectuează cercetări, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Topoloveni, în vederea identificării autorului/autorilor şi luarea măsurilor legale care se impun, însă, deocamdată, nu poate preciza dacă primarul are sau nu legătură cu incendiul.

De amintit că, după momentul izbucnirii incendiului (ora 3 dimineața a zilei de luni, 13 decembrie), primarul a dispărut. În noaptea următoare a intrat cu maşina într-un parapet de beton, într-o curbă de pe DN 66 – Defileul Jiului.
A fost preluat de un echipaj medical și dus la Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu, pentru îngrijiri medicale, dar a dispărut şi de acolo. IPJ Gorj a precizat că edilul a părăsit unitatea spitalicească, fără încuviinţarea personalului medical. 

Foto: Facebook Mihai Marin