Acasă Cultura/Educatie O lună plină la Biblioteca Orășenească Topoloveni

O lună plină la Biblioteca Orășenească Topoloveni

182
0

La jumătatea acestei luni, Biblioteca Orășenească Topoloveni, instituție a administrației publice locale, a găzduit Colocviul bibliotecarilor, prilej de bucurie, de împărtășirea a ideilor, de conectare și de dezbatere pe tema “BIBLIOTECA SECOLULUI XXI – între mit și realitate!

„Mulțumim tuturor pentru prezență, implicare și participare activă! Felicitări dragi bibliotecari pentru dragostea față de carte dar și față de meseria îmbrățișată!”, a transmis biblioteca orășenească Topoloveni.

Împuternicirea tinerilor prin implicarea în dezvoltarea comunității

A fost doar unul dintre evenimentele lunii.

Printre cele mai atractive activități din iunie s-a numărat și atelierul pe tema împuternicirii tinerilor prin implicarea lor în dezvoltarea comunității, un nou proiect frumos marca APLIC derulat în parteneriat cu Liceul Teoretic “Ion Mihalache” Topoloveni.

Despre Biblioteca Orășenească Topoloveni

Biblioteca a fost organizată în anul 1952, în localul ce adăpostea și Casa de Cultură. După reorganizarea administrativă din anul 1968, Topoloveniul devine oraș, iar biblioteca este mutată într-o clădire nouă pe malul pârâului Cârcinov, într-un cadru natural, în parcul de vară.

În anul 1979, în urma unor ploi torențiale biblioteca a fost acoperită de apă și mâl fiind necesare pentru reconstituirea fondului donații ale unor biblioteci din București. Biblioteca a fost amplasată la etajul unei clădiri din vechea arhitectură unde a funcționat până în anul 1987, când a fost mutată la parterul blocului aflat în vecinătate.

Din 2007, biblioteca funcționează în complexul administrativ, alături de primărie. Se întinde pe o suprafaţă de aproximativ 120 mp, într-un cadru primitor,  cu mobilier nou şi un fond de carte de peste 15.000 de volume. Spaţiul se împarte în două săli, una pentru împrumutul de carte şi cealaltă cu rol expoziţional. De asemenea, fondul de carte este în continuă creștere ca urmare a donațiilor şi achiziţiei de carte nouă.

Biblioteca dispune și de calculatoare ce au ca scop contribuirea la creşterea gradului de acces la internet a locuitorilor oraşului şi nu numai, printr-un program ce redefineşte rolul bibliotecii publice care devine centru al comunităţii locale.