Acasă Sanatate OFICIAL: Varianta Delta a coronavirusului are transmitere comunitară în România

OFICIAL: Varianta Delta a coronavirusului are transmitere comunitară în România

576
0

Institutul Național de Sănătate Publică (INSP) confirmă transmiterea comunitară susținută în România a variantei Delta a coronavirusului în ultimul raport publicat pe site-ul http://www.cnscbt.ro/index.php/analiza-cazuri-confirmate-covid19 din 07 septembrie 2021.

“În săptămâna 35 au fost întrunite criteriile de transmitere comunitară susținută, la nivel național, a variantei Delta:

% județe în care au fost detectate cazuri confirmate cu varianta Delta >50: Până în S 35 inclusiv au fost înregistrate cazuri în 38 județe și mun. București (93%).

Cazurile să provină din toate regiunile țării: Până în S 35 inclusiv au fost înregistrate cazuri în toate regiunile României.

Absența legăturii epidemiologice cu cazuri confirmate/a istoricului de călătorie la peste 50% din cazuri: Până în S 35 inclusiv cazurile fără legătură epidemiologică reprezintă 50,8% din total. Au fost excluse din calcul cazurile care au refuzat colaborarea cu DSP și cele care nu au putut fi contactate.

De asemenea, menționăm încă o dată faptul că în ciuda limitărilor (variabilitatea numărului de probe secvențiate de la o săptămână la alta și secvențierea cu precădere a unor probe selectate dintre cele pozitive la RT-PCR specific de variantă), observarea datelor colectate pentru cazurile cu probe secvențiate, cuplată cu rata de creștere a numărului de cazuri, arată că actualul profil de evoluție a epidemiei este determinat de transmiterea variantei Delta.

Dintre cele 807 cazuri confirmate cu varianta Delta, 191 (23,7%) fuseseră vaccinate: 7 incomplet și 184 complet vaccinate (22,8% din total). Amintim faptul că unul dintre criteriile de selecție a cazurilor de COVID-19 pentru secvențiere este vaccinarea, așa încât proporția de cazuri vaccinate din totalul de cazuri confirmate cu varianta Delta nu reflectă situația din populația generală, ci dintr-un grup selectat. Intervalul dintre data finalizării vaccinării complete și data recoltării probei a fost de 10-208 zile, cu o medie de 113 zile și o mediană de 106 zile.”, se arată în document.

Foto: Facebook RO VACCINARE