Forțați de noile restricții să intre în vacanță, mulți elevi din România se simt bulversați în gestionarea timpului apărut din senin într-o perioadă în care, oricum, nu poți face prea multe.
Nu este cazul puștilor din Topoloveni, care au la dispoziție o serie de activități creative derulate de Biblioteca Orășenească Topoloveni, instituție a administrației publice locale care, cu sprijinul Primăriei Topoloveni, nu doar că-și mărește periodic volumul de carte, oferindu-le școlarilor (și nu doar lor) acces la cele mai interesante lecturi, dar se implică permanent în proiecte stimulative pentru copii.
O astfel de acțiune a avut loc joi.
“Micii nostri coderi au avut parte de o activitate antrenantă, zicem noi, la club! Au decorat dovleci, au petrecut timp de calitate la bibliotecă! Cine nu a putut veni, cum a fost și Radu, s-a distrat acasă, dând chip de personaje de poveste dovlecilor”, arată Biblioteca Orășenească Topoloveni
Despre Biblioteca Orășenească Topoloveni
Biblioteca a fost organizată în anul 1952, în localul ce adăpostea și Casa de Cultură. După reorganizarea administrativă din anul 1968, Topoloveniul devine oraș, iar biblioteca este mutată într-o clădire nouă pe malul pârâului Cârcinov, într-un cadru natural, în parcul de vară.
În anul 1979, în urma unor ploi torențiale biblioteca a fost acoperită de apă și mâl fiind necesare pentru reconstituirea fondului donații ale unor biblioteci din București. Biblioteca a fost amplasată la etajul unei clădiri din vechea arhitectură unde a funcționat până în anul 1987, când a fost mutată la parterul blocului aflat în vecinătate.
Din 2007, biblioteca funcționează în complexul administrativ, alături de primărie. Se întinde pe o suprafaţă de aproximativ 120 mp, într-un cadru primitor, cu mobilier nou şi un fond de carte de peste 15.000 de volume. Spaţiul se împarte în două săli, una pentru împrumutul de carte şi cealaltă cu rol expoziţional. De asemenea, fondul de carte este în continuă creștere ca urmare a donațiilor şi achiziţiei de carte nouă.
Biblioteca dispune și de calculatoare ce au ca scop contribuirea la creşterea gradului de acces la internet a locuitorilor oraşului şi nu numai, printr-un program ce redefineşte rolul bibliotecii publice care devine centru al comunităţii locale.