Știați că rădăcina de păpădie este încărcată cu substanțe nutritive și se mândrește cu o varietate de beneficii pentru sănătate – la fel ca și frunzele sale?
Păpădia are un conținut scăzut de calorii, este bogată în fibre, precum și în vitamine (vitamina K, vitamina A și vitamina C). De asemenea, s-a demonstrat că rădăcina are unele beneficii destul de impresionante pentru sănătate și poate chiar ajuta la reducerea dezvoltării cancerului, la scăderea nivelului de colesterol și la susținerea funcției hepatice.
Pe lângă faptul că este bogată în multe vitamine și minerale, păpădia este foarte răspândită, ușor de adăugat la dieta ta și plină de aromă.
Deși păpădia este adesea văzută doar ca o buruiană, ea poate fi de fapt un plus util atât pentru bucătăria dvs., cât și pentru dulapul cu medicamente. Atât rădăcina, cât și frunzele au proprietăți care promovează sănătatea.
Beneficii ale rădăcinii de păpădie:
– Poate ucide celulele canceroase – mai multe studii arată cum rădăcina de păpădie poate ajuta la tratamentul leucemiei, cancerului pancreatic, cancerului de sân și de prostată.
– Reduce colesterolul.
– Bogată în antioxidanți – studiile arată că rădăcina de păpădie este deosebit de bogată în antioxidanți, ceea ce poate explica numeroasele sale beneficii puternice pentru sănătate.
– Sprijină sănătatea ficatului – rădăcina de păpădie îți avantajează ficatul, protejându-l și menținându-i funcționalitatea.
– Combate bacteriile – rădăcina de păpădie deține, de asemenea, proprietăți antimicrobiene care pot ajuta la oprirea dezvoltării bacteriilor cauzatoare de boli.
– Întărește oasele – păpădia este o sursă excelentă de vitamina K, un nutrient important care joacă un rol cheie în sănătatea oaselor.
– Bogată în fibre – rădăcinile de păpădie sunt o sursă excelentă de fibre și sunt bogate în special într-un tip de fibre solubile cunoscute sub numele de insulină.
Detalii, direct în magazinul Plafar Naturallys sau la numărul de telefon 0745907097.