Acasă Administrativ/Politic Poiana Lacului: Proiectul privind “Modernizarea sistemului iluminat public” a primit 72.000 de...

Poiana Lacului: Proiectul privind “Modernizarea sistemului iluminat public” a primit 72.000 de lei din Fondul de rezervă bugetară al UATC

426
0

Printr-o rectificare bugetară adoptată în cursul acestei luni de Consiliul Local Poiana Lacului, unul dintre cele mai importante proiecte de dezvoltare ale localității – “Modernizarea sistemului iluminat public” – a primit 72.000 de lei din Fondul de rezervă bugetară al localității.


“Se aprobă rectificarea Bugetului local de venituri si cheltuieli pe anul 2021, prin utilizarea sumei de 72,00 mii lei din Fondul de rezervă bugetară al UATC Poiana Lacului, conform Anexei nr. 1, ce face parte integrantă din prezenta hotărâre.”, se arată în hotărârea adoptată luna aceasta.

Amintim că sistemul de iluminat public din Comuna Poiana Lacului este modernizat în baza unui proiect inițiat de primarul Ion Dumitrache, proiect care prevede implementarea de soluții ecologice, în spiritul eficienței energetice și a gestionării inteligente a energiei în infrastructura de iluminat public. Finanțarea cheltuielilor se face prin bugetul local și prin programul de finanțare nerambursabilă desfășurat de Autoritatea Fondului pentru Mediu.

Modemizarea constă în achiziționarea a 1105 corpuri de iluminat ce folosesc tehnologia LED (910 corpuri cu putere instalată de 36 W și 195 corpuri cu putere instalata 54 W) și implementarea sistemului de telegestiune.

Valoarea totală a investiției este de 2.608.905,50 lei inclusiv TVA, din care 499.999,7 lei reprezintă contribuția proprie a administrației publice locale.