Acasă Stiri VIDEO Bărbatul care a murit după ce a fost pus la pământ...

VIDEO Bărbatul care a murit după ce a fost pus la pământ de polițiști a fost asfixiat: “Moartea a fost violentă”. CONCLUZIILE AUTOPSIEI

765
0

Bărbatul care a murit după ce a fost trântit la pământ și imobilizat de polițiști pe o terasă din Pitești, a avut parte de o moarte violentă, prin asfixiere.

Duminică, medicul Dan Manu și Marius Ștefan, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș au prezentat concluziile autopsiei. 

Potrivit acestora, moartea a fost violentă, iar decesul a survenit în urma unui politraumatism:

“Cauza imediată de deces a fost asfixia mecanică. Ca mecanism ce a cauzat asfixia a fost comprimarea părților moi ale gâtului și a toracelui. Nu a fost infarct. Politraumatismele s-au produs prin cădere și lovire de un plan dur, dar lovitura la cap nu putea să îl omoare”.

Tragedia a avut loc vineri, după izbucnirea unui incendiu la o terasă din Pitești. Polițiștii au intervenit odată cu pompierii, pentru a evacua zona. Bărbatul de 63 de ani consuma băuturi alcoolice la o masă. Potrivit unui comunicat de presă transmis vineri de IPJ, omul ar fi refuzat să părăsească zona.

Polițiștii l-au pus la pământ. Imaginile filmate de martori arată că bărbatul a fost trântit violent.

Polițiștii care au acționat la locul tragediei au fost audiați.

FOTO/VIDEO: Facebook Dan Barbu