Acasă Sanatate „Mami, o să fii tristă când nu o să mai fiu cu...

„Mami, o să fii tristă când nu o să mai fiu cu tine?”

928
0

Apel emoționant făcut de Asociația “Salvează o Inimă” pentru salvarea unei fetiţe în vârstă de cinci ani. Copila a fost diagnosticată, în urmă cu doi ani, cu o formă foarte agresivă de cancer: neuroblastom”, iar tratamentul copilei costă mai mult decât îşi poate permite familia aflată, oricum, într-o situație financiară foarte dificilă.

„<<Mami, o să fii tristă când nu o să mai fiu cu tine?>>. Imaginează-ţi că primeşti această întrebare de la copilul tău de numai 5 ani, o vârstă la care ar trebui să se bucure de copilărie, de noile lucruri pe care le descoperă, de grădiniţă, de prieteni, de micile îngrijorări fără sens, de inocenţa vieţii. La vârsta la care un copil începe să aibă vise şi speranţe, Ioanei Dobrea i-au fost spulberate printr-un cuvânt despre care nici nu înţelege ce înseamnă – neuroblastom”, scrie, într-un mesaj prin care cere sprijin pentru Ioana, Vlad Plăcintă, preşedintele Asociaţiei “Salvează o Inimă”.

Părinții fetiţei au aflat că Ioana suferă de cancer în 2019, când copila a ajuns la spital în stare gravă. În ianuarie 2020 a trecut printr-o primă operaţie, de 11 ore, însă tumora nu a putut fi extirpată şi imediat după operaţie a intrat în comă timp de trei săptămâni. De atunci, se luptă zilnic cu boala şi cu durerile groaznice cauzate de tumoră şi de şedinţele de chimioterapie.

“Pentru a avea o şansă reală la viaţă, micuţa Ioana are nevoie de un plan de tratament care costă în jur de 3.030 de euro lunar. Familia a făcut imposibilul şi a putut să îi asigure o mare parte din tratament până acum, dar suma este mult prea mare pentru cât îşi pot permite cei doi părinţi”, precizează Asociaţia “Salvează o Inimă”.

Mama Ioanei este casnică și nici tatăl nu mai are job.

“L-au dat afară de la serviciu deoarece lipsea des pentru a avea grijă de fetiţă. Toţi trăiesc acum din alocaţiile copiilor şi din pensia de handicap. Noi, cei de la Asociaţia „Salvează o inimă”, nu am putut fi indiferenţi faţă de situaţia extrem de dificilă în care se află această familie şi vă cerem ajutorul fiecăruia dintre voi. Donaţi, indiferent cât, un mic sacrificiu financiar poate însemna enorm pentru viaţa unui copil, aşa cum s-a întâmplat în nenumărate cazuri. Ioana are nevoie de ajutorul nostru, al tuturor. Orice sumă virată în contul Asociaţiei „Salvează o inimă” o poate salva pe această fetiţă nevinovată din chinul prin care trece zilnic din cauza cancerului”, mai precizează Asociaţia “Salvează o Inimă”.

Unde se pot dace donaţii

Denumire entitate:  Asociatia “SALVEAZA O INIMA”
Cod de inregistrare fiscala:  31015982

Cont (IBAN) bancar:

Cont RON: RO05BTRL00701205W82870XX

Cont Euro: RO28BTRLEURCRT00W8287001

CONT USD: RO68BTRLUSDCRT00W8287001

COD SWIFT: BTRLRO22

COD BIC: BTRL

REVOLUT: 0752.753.540

Banca Transilvania Botosani

La menţiune plată/detalii plată specificaţi: IOANA DOBREA.

Foto: Asociaţia Salvează o Inimă