Acasă Stiri BRADU: Distribuirea recipientelor pentru compost va fi reluată în primăvară

BRADU: Distribuirea recipientelor pentru compost va fi reluată în primăvară

210
0
Foto (descriptiv): Ministerul Mediului
Foto (descriptiv): Ministerul Mediului

De-a lungul acestui an, Primăria Bradu și SC HCB Construct Investment i-au îndemnat pe locuitorii comunei să transforme deșeurile biodegradabile în îngrășăminte utile pentru sol, prin compostare, o formă naturală și simplă de reciclare.
Aceste recipiente – coșuri pentru transformarea deșeurilor biodegradabile în îngrășământ natural – s-au distribuit gratuit la cererea locuitorilor comunei Bradu. Vârful solicitărilor a fost în vară.

„Acum, vremea s-a răcit și nu mai există multă vegetație de compostat, așa că pe măsura apropierii iernii, cererea pentru astfel de recipiente a scăzut. Nu renunțăm însă să-i încurajăm pe locuitorii comunei să opteze pentru această metodă ecologică de reciclare, așa că, în primăvara viitoare, vom relua acțiunea de distribuire a coșurilor!”, explică, pentru REPER MEDIA, Valentin Ghilencia, directorul general al SC HCB Construct Investment SRL Bradu.

Avantaje

Beneficiile utilizării acestor recipiente nu sunt de neglijat: pe de o parte, se obține un produs util în agricultură, iar pe de altă parte, se evită poluarea ce ar putea rezulta din arderea deșeurilor.

Foto (descriptiv): Ministerul Mediului