Acasă Cultura/Educatie Societatea de Geografie din România – Filiala Argeș i-a premiat pe elevii...

Societatea de Geografie din România – Filiala Argeș i-a premiat pe elevii cu cele mai bune rezultate la concursurile de profil

214
0

Societatea de Geografie din România (SGR)- Filiala Argeș a oferit astăzi oportunitatea unei experiențe valoroase pentru elevii argeșeni cu performanțe la concursurile și olimpiadele de geografie din perioada 2016-2020, răsplătindu-i cu premii pentru performanțele lor.

Festivitatea de premiere a avut loc la Colegiul Național Ion C. Brătianu din Pitești în prezența conducerii instituției școlare, a reprezentanților I.S.J. Argeș și a membrilor S.G.R. – Filiala Argeș.

„Este o bucurie pentru mine să fiu alături, la un astfel de prilej, de cei mai merituoși elevi ai județului la disciplina geografie!”, spune inspectorul general adjunct al ISJ Argeș, Constantin Cristinel Crețu.

Premiile au fost înmânate celor șapte performeri ai județului de prof. Sebastian Florescu, președintele S.G.R. – Filiala Argeș.

Iată cine sunt premiații:

– VIDAN ADRIAN – clasa a VI-a, Școala Gimnazială Basarab I, Curtea de Argeș;

– COJOCARU IANIS RĂZVAN COSTIN – clasa a VII-a, Școala Gimnazială Mihai Eminescu;

– FLORESCU MIHNEA GEORGE – clasa a VIII-a, Școala Gimnazială Mihai Eminescu;

– BĂRBULESCU RADU – clasa a IX-a, Colegiul Național Vlaicu Vodă, Curtea de Argeș;

– COMAN MARIA GABRIELA – clasa a X-a, Colegiul Național Ion C. Brătianu;

– STAN ALEXANDRA – clasa a XI-a, Colegiul National Zinca Golescu;

– JIANU GEORGE TEODOR – clasa a XII-a, Colegiul Național Vlaicu Vodă, Curtea de Argeș.

„Este vorba despre elevi care au obținut, de-a lungul ultimilor patru ani, rezultate deosebite la concursurile de geografie. Premiile au constat în cupe și câte 250 de lei pentru fiecare premiant. Rolul Societății de Geografie este să promoveze geografia și, iată, să motiveze copiii pasionați de această disciplină, pasionați de natură. Geografia nu este neapărat o miză, o materie de admitere, însă copiii sunt atrași de ea, sunt pasionați, sunt curioși și se implică în aceste competiții. Este bine să-i și premiem pentru rezultatele de excepție pe care le-au obținut”, a declarat, vineri, pentru Reper Media, Sebastian Florescu, președintele S.G.R. – Filiala Argeș.

Când se vorbește despre performanță, trebuie avut în vedere faptul că rezultate excepționale se obțin numai dacă cei doi actori importanți, profesorul și elevul, se implică cu dăruire și își doresc să aibă rezultate deosebite (…). Felicitări elevilor, felicitări profesorilor coordonatori!„, a transmis Societatea de Geografie din România (SGR)- Filiala Argeș.

Societatea de Geografie din România – Filiala Argeș este o organizație tânără, care a luat ființă în noiembrie 2020, dar membrii săi au făcut și fac parte în continuare din Societatea de Geografie din România, înființată în 1875.

Articolul precedentVaccinări anti-Covid, direct la sediul Primăriei Poiana Lacului
Articolul următorEDITORIAL: Îmi pare rău că m-am vaccinat