Acasă Administrativ/Politic Se modernizează sistemul de iluminat public din Comuna Poiana Lacului

Se modernizează sistemul de iluminat public din Comuna Poiana Lacului

123
0

Sistemul de iluminat public din Comuna Poiana Lacului urmează să fie modernizat în baza unui proiect inițiat de primarul Ion Dumitrache, proiect care prevede implementarea de soluții ecologice, în spiritul eficienței energetice și a gestionării inteligente a energiei în infrastructura de iluminat public.

Obiectivul specific al proiectului îl reprezintă modernizarea iluminatului public atât pe arterele principale,
cât și pe străzile secundare ale localității.

„Estimarea cheltuielilor pentru proiectarea, pe faze, a documentației tehnico-economice aferente obiectivului de investiție, precum și pentru elaborarea altor studii de specialitate în funcție de specificul obiectivului de investiții, inclusiv cheltuielile necesare pentru obținerea avizelor, autorizațiilor și acordurilor prevăzute de lege va fi realizată în urma efectuării documentației de avizare a lucrărilor de intervenție a proiectului tehnic de execuție”, se arată în Nota conceptuală privind necesitatea și oportunitatea realizării obiectivului de investiție „Modernizare sistem iluminat public în Comuna Poiana Lacului, județul Argeș”.

Finanțarea cheltuielilor se va face prin buget local și prin programul de finanțare nerambursabilă desfășurat de Autoritatea Fondului pentru mediu.

În prezent, sistemul de iluminat public este parțial functional și este realizat prin corpuri de iluminat cu becuri cu vapori de mercur/sodiu, multe din acestea nefuncționale, motiv pentru care există zone slab luminate. Efectul pozitiv previzionat prin realizarea obiectivului de investiții este acela de obținere a unui sistem de iluminat public, cu un consum redus de energie electrică.

Sursă foto: Ministerul Mediului

Articolul precedentPerioada de tranziție la noua Politică Agricolă Comună. Ce fonduri sunt disponibile pentru fermieri
Articolul următorZiua Națională a Salvatorilor Montani. La mulți ani celor care salvează vieți pe munte!