Acasă Sanatate Mihăilă: ”Chiar dacă cazurile de COVID 19 au crescut, persoanele vaccinate nu...

Mihăilă: ”Chiar dacă cazurile de COVID 19 au crescut, persoanele vaccinate nu au risc de a dezvolta formă severă de boală”

155
0

Ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă susține că valul patru al pandemiei de COVID-19 va fi unul al persoanelor care nu s-au vaccinat, arătând că sub 1% din cei imunizaţi au contractat boala.

“Ne pregătim de valul patru încă de la finalul valului trei. Atunci când am modificat ordinul pentru redeschiderea spitalelor, am solicitat spitalelor şi direcţiilor de sănătate publică să ataşeze un plan de revenire a numărului de paturi destinate pacienţilor COVID la un număr mai mare, dacă se observă o recrudescenţă a cazurilor. Dar aici vorbim de situaţia nefericită în care avem mulţi pacienţi spitalizaţi. Ce trebuie să fim conştienţi este că şi în aceste ţări în care, într-adevăr, numărul de cazuri a crescut, nu a crescut semnificativ sau nu atât de mult ca în valurile anterioare numărul spitalizărilor şi numărul deceselor. Practic, chiar dacă cazurile au crescut, persoanele vaccinate nu au risc de a dezvolta formă severă de boală”, a declarat ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă,la postul Digi 24.

Citește articolul pe larg, AICI: Mihăilă: ”Chiar dacă cazurile de COVID 19 au crescut, persoanele vaccinate nu au risc de a dezvolta formă severă de boală” | PressHub

Foto: Facebook Ministerul Sănătății

Articolul precedentProgram de furnizare alternativă a apei în Poiana Lacului
Articolul următorNouă ani de chin după o mușcătură de căpușă. „Mușchii gâtului sunt paralizați în proporție de 70%”