Acasă Diverse Expert ucrainean: „Noi nu avem de ales. Trebuie să luptăm cât va...

Expert ucrainean: „Noi nu avem de ales. Trebuie să luptăm cât va fi nevoie”

135
0
Evgheni Magda. Foto Radio Europa Liberă Moldova
Evgheni Magda. Foto Radio Europa Liberă Moldova

Expertul ucrainean Evgheni Magda, directorul Institutului Politicii Globale de la Kiev, susține că prin riposta dată agresiunii Federaţiei Ruse, care susținea că are a doua cea mai puternică armată din lume, Ucraina a demonstrat că poate fi un contributor important la securitatea Europei.

Totuși, expertul nu crede în încheierea rapidă a acestui război și spune că, pe lângă sacrificiul făcut de militarii și civilii ucraineni, toată comunitatea internațională trebuie să ia măsuri pentru diminuarea apetitului militar al Rusiei.

„Dacă nu vom rupe împreună Rusiei dinții veninoși, aceasta va ataca din nou și din nou. Nimeni dintre vecinii Rusiei nu se va putea simți în siguranță”, a răspuns Evgheni Magda, într-un interviu pentru PressHUB.

Evgheni Magda avertizează și că este foarte probabil ca Rusia să încerce să provoace conflicte fierbinți și în alte zone: „Așa cum văd eu lucrurile, Putin are nevoie de compensatori care să mascheze lipsa rezultatelor pe care le dorea în Ucraina”.

Continuarea, în PressHUB!

Articolul precedentDANA CROITORU, reprezentant Plafar Naturallys, vă recomandă produsul – DETRAVENOS Akut – pentru sănătatea venelor și a sistemului cardiovascular
Articolul următorMioveni: Ajută o familie nevoiașă! În pragul Sărbătorilor Pascale, te poți alătura campaniei umanitare ”Venim în casa ta de Paște”