Acasă Editorial EDITORIAL: Din cauza lui Orban sau gura păcătosului adevăr grăiește

EDITORIAL: Din cauza lui Orban sau gura păcătosului adevăr grăiește

140
0

“Domnul Ludovic Orban iubește Argeșul și DIN ACEASTĂ CAUZĂ și noi îl suținem”, spunea, joi, Gelu Tofan, cu prilejul vizitei în Argeș a șefului său de partid, aflat în campanie pentru alegerile interne din PNL.

Între Pitești și Bumbești-Pițic, unde a ajuns vineri, Ludovic Orban a avut timp de meditat intens la nefasta formulare plină de sens și de candoare a viceprimarului Tofan, cel ce tocmai și-a anunțat candidatura la șefia PNL Pitești.

În ce măsură (spre deloc) a conștientizat Gelu Tofan conotația negativă a nefericitei sale exprimări, e inutil de analizat, dar convingerea cu care a mărturisit-o în fața șefului său de partid e cel puțin duioasă. Dacă i-ar fi ieșit pe gură exact ce-i țiuia în cap și-n bunele intenții, chiar ar fi meritat o mângâiere blândă, fix pe creștet.

Desigur, pe Gelu Tofan nici nu prea poți să-l contrazici, căci formularea sa le-a luat vorba din gură chiar liberalilor din tabăra pro-Cîțu, care văd în Orban tot CAUZA, dar a problemelor din PNL.

Dar revenind la cât de mult “iubește Orban Argeșul”, cu simțurile proprii n-aș prea putea să cuantific marele amor. Cu certitudine pot spune însă că, de iubit, ceva iubește-n Argeș. Pe Adrian Miuțescu, omul rămas în fruntea filialei județene, în ciuda repetatelor alegeri pierdute de actuala formulă de conducere a organizației județene (europarlamentare, prezidențiale tur 1, locale și parlamentarele de anul trecut).

Gelu Tofan candideză la președinția PNL Pitești “pentru că performanța începută la alegerile din 2020 trebuie continuată”.
Faptul că PNL a pierdut în Pitești șansa de a da primarul nu-i tocmai reușita la care au sperat votanții PNL, care s-au trezit că partidul defilează tocmai cu-n candidat importat din tabăra adversă. O performanță ar fi, poate, promisiunile neonorate pe care filiala locală a PNL le-a cam livrat electoratului ce nu mai e dispus să-nghită, data viitoare, alte chiftele halucinogene.

Gelu Tofan e politicianul care nu l-ar supăra nici pe șeful politic, Orban, dar nici pe șeful administrativ, Gentea, căci funcția de viceprimar e, deocamdată, apogeul carierei sale nu tocmai fulminante. Obținerea șefiei PNL este ofranda cu care le este dator lui Miuțescu și lui Orban, căci șansele ca PNL Pitești – pe algoritmul actual – să dea, la viitoarele alegeri, primarul de municipiu, n-au cum să crească fără să schimbi din temelii organizația.

Cristina Roxana Stancu

Lupta pe care o duce Gelu Tofan nu este împotriva lui Mihai Coteț, care și-a anunțat anterior candidatura pentru șefia aceleiași organizații, liberalul care a reușit să pună punctul pe I atunci când a catalogat organizația de la Pitești drept una „în dezintegrare” și care își asumă, iată, o reorganizare a filialei. E lupta impotriva electoratului PNL, a cărui încredere e șubrezită tocmai de-ntorsătura care l-a propulsat pe Tofan viceprimar.

Foto copertă: FB Gelu Tofan

Articolul precedentDoi comisari de la Protecţia Consumatorului Argeş, trimişi în judecată pentru corupție. Cum au închis ochii la vânzarea unor produse expirate și alte nereguli
Articolul următorEDITORIAL: Când pierzi alegerile, pleci acasă