Acasă Editorial EDITORIAL: Când pierzi alegerile, pleci acasă

EDITORIAL: Când pierzi alegerile, pleci acasă

193
0

La momentul la care scriu aceste rânduri organizația politică argeșeană care îmi este cea mai apropiată, PNL Pitești, se pregătește să-și aleagă noua conducere. Și de data asta chiar îmi pasă, pentru că discutăm de o mult așteptată nevoie de schimbare care s-ar putea, într-un final, întâmpla. Iar motivul pentru care ar trebui să se întâmple este unul dureros de simplu, bazat pe o cutumă pe care mulți politicieni au fost nevoiți s-o ia în seamă: “Când pierzi alegerile, pleci acasă.”

Iar PNL Pitești a pierdut, anul trecut, niște alegeri pe care le putea câștiga, în premieră în mileniul actual. Motivele sunt multiple, dar eșecul poate fi atribuit în special alegerii total neinspirate (ca să mă exprim elegant) a candidatului în persoana viceprimarului pesedist în funcție la acel moment, precum și inflexibilității în negocierile cu USR PLUS (aici, ca să fim corecți, vina nu e numai a liberalilor piteșteni, că trebuie doi ca să eșueze o înțelegere).

Urmările se cunosc, Piteștiul având acum un primar pesedist, ca mereu în ultimele decenii, chiar dacă acesta este oarecum jenat de faptul că trebuie să negocieze în permanență cu majoritatea de dreapta din Consiliul local, care i-a impus și doi viceprimari, unul liberal și unul userist. Firește, dacă aș fi în locul unuia dintre aceștia, cel care candidează la șefia organizației liberale, aș spune și eu că a fost o mare victorie, pentru că PNL n-a mai avut viceprimar din mileniul anterior. Dar, la nivel de imagine, acest lucru nu contează, pentru că, așa cum se întâmplă în orice localitate, primarul este cel care face și desface, mai ales că, de obicei, presa e de partea lui.

De aceea, dacă nu ai primăria, nu ai nimic. Adică se cheamă că ai pierdut alegerile și e timpul să lași pe altul să-și încerce norocul. Este exact ce-ar trebui să facă actuala conducere a PNL Pitești, care și-a arătat limitele în alegerile de anul trecut.

Acum, nefiind născut ieri, îmi dau seama că sunt interese destul de mari, așa cum au fost și în vremurile imemoriale când am fost director de campanie al acestei organizații, interese care dictează ca cea mai importantă filială a celui mai vechi partid al Argeșului să fie în permanență dominată de PSD.

Dar poate că ar fi cazul, mai ales că vorbim de partidul care conduce acum țara, ca principal component al coaliției de guvernare, ca PNL să facă pasul decisiv spre independență și la Pitești. Dar nu o poate face cu actualii lideri, vizibil dominați de județ, organizație și mai perdantă, care n-a reușit nici măcar cât Piteștiul, adică majoritate cu USR PLUS la nivel de județ.

În aceste condiții, îmi exprim speranța că unul dintre foștii mei colegi de liceu, pe care-l admir pentru ceea ce-a făcut și-n afaceri, dar și în viața publică a urbei, va deveni președinte la PNL Pitești, și că echipa lui va transforma orașul nostru într-unul liberal. Ar cam fi timpul, nu credeți?

Această imagine are atributul alt gol; numele fișierului este image.png
Adrian Vasiliu are peste 20 de ani de experiență în jurnalism. A debutat în anul 1995, iar de atunci a lucrat atât în presa audiovizuală (locală și națională), cât și în cea scrisă. Din 2012 lucrează în cadrul instituțiilor UE, continuând însă colaborarea cu presa locală argeșeană
Articolul precedentEDITORIAL: Din cauza lui Orban sau gura păcătosului adevăr grăiește
Articolul următorZeci de autobuze nepoluante, achiziționate cu bani europeni în Pitești