Acasă EXTERN Cum face Rusia pe victima. Cine este cu adevărat vinovat de rusofobie

Cum face Rusia pe victima. Cine este cu adevărat vinovat de rusofobie

74
0
Consiliul de Securitate al ONU Sursă foto Facebook U.N. Security Council
Sursă foto Facebook U.N. Security Council

Invitat să vorbească la Consiliul de Securitate al Națiunilor Unite, convocat de Rusia pe tema așa-zisei rusofobii, specialistul în istoria modernă a Europei Centrale și de Est, Timothy Snyder, a prezentat zece argumente care demonstrează că singurul vinovat de ură împotriva Rusiei și cetățenilor ruși este guvernul criminal condus de Vladimir Putin.

Conferința de la Consiliul de Securitate al Națiunilor Unite pe tema rusofobiei a avut loc săptămâna trecută, în prezența celor mai înalți oficiali europeni. Printre cei invitați să vorbească a fost și istoricul american specializat în istoria modernă a Europei Centrale și de Est, Timothy David Snyder, profesor de istorie la Universitatea Yale și membru permanent la Institutul de Științe Umane din Viena. Punctul său de vedere, împărtășit de majoritatea țărilor participante (așa cum avocatul care a rerezentat Ucraina la Națiunile Unite, Dmitry Vasilets, remarca), a fost publicat pe pagina personală a istoricului american, și cotidianul Crișana, în premieră națională, vi-l prezintă.

Timothy D. Snyder pornește în prezentarea lui de la două observații. Prima este aceea că răul făcut rușilor și culturii ruse, pretinsa „rusofobie”, este un rezultat al politicilor regimului Putin. A doua observație este că termenul „rusofobie” este folosit ca un pretext pentru justificarea crimelor de război împotriva Ucrainei.

Continuarea, în Crișana!

Articolul precedentProgramări online pentru pașapoarte. Cum funcționează noul serviciu electronic disponibil de luni
Articolul următorAstăzi s-a deschis în Mioveni Filiala Argeș a Camerei de Comerț România-China