Acasă Cultura/Educatie Cătălin Gherzan: „E o idee bună ca liceele să-și poată face propria...

Cătălin Gherzan: „E o idee bună ca liceele să-și poată face propria selecție de elevi, dar nu e suficientă”

318
0

Politicianul Cătălin Gherzan consideră o idee bună ipoteza avansată de ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, în care liceele și-ar putea organiza propriul concurs de admitere și și-ar putea face propria selecție de elevi, așa cum se practică și în alte țări.

„Ținând cont de faptul că o reformă în educație este deja o ficțiune, mi se pare benefic să ne adaptăm măcar la idei care în alte țări funcționează, dând posibilitatea instituțiilor de învățământ să-și stabilească propriile subiecte pentru examen, astfel încât admiterea să fie particularizată. Sunt convins că un sistem de educație bazat pe competențe, pe educație personalizată – în funcție de ce-și dorește fiecare adolescent, dar și de strategia liceului, e mult mai eficient. E o idee bună ca liceele să-și poată face propria selecție de elevi, dar nu e suficientă, pentru că e nevoie de încă un pas, ca acele licee să colaboreze cu instituțiile de învățământ superior spre care se vor îndrepta elevii lor sau cu angajatorii, dacă, ulterior, după absolvire, acești tineri vor intra direct în câmpul muncii, astfel încât să-i pregătească țintit pentru ceea ce vor face ei mai departe în viață”, a declarat, pentru Reper Media, Cătălin Gherzan.

Articolul precedentVIDEO Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, despre demiterea Lilianei Murguleț: „Pe borderourile de vot există elevi înscriși care au votat, având vârsta mai mică de 18 ani”
Articolul următorPreşedintele Consiliului Judeţean Argeş a rămas fără permis