Acasă Administrativ/Politic Ambasada Republicii Moldova i-a transmis felicitări primarului Gheorghiță Boțârcă pentru organizarea la...

Ambasada Republicii Moldova i-a transmis felicitări primarului Gheorghiță Boțârcă pentru organizarea la Topoloveni a Forumului Economic

230
0

Forumul Economic, organizat luna aceasta la Topoloveni, a constituit, pentru participanți, un prilej important de identificare a unor posibilități de cooperare din punct de vedere investițional, cultural, comercial și chiar și educațional, oportunități pentru care primarul Gheorghiță Boțârcă a fost felicitat de mai muți oficiali străini prezenți la eveniment.

„Topoloveni este recunoscut ca un centru industrial important de producție a conservelor din fructe și legume”

Printre ei s-a numărat și însărcinatul cu afaceri a.i. al Republicii Moldova în România, Emil Jacotă, prezent la eveniment la invitația primarului Gheorghiță Boțârcă și a companiei Avangard Groupe.

Oficialul Republicii Moldova a evocat nivelul înalt de colaborare în domeniul comercial economic dintre ambele state, menționând totodată dezideratul de a diversifica domeniile de cooperare. Emil Jacotă a accentuat asupra necesității preluării de bune experiențe din România în implementarea cu responsabilitate și asumare a Programului UE – LEADER, implicând cele 32 Grupuri de Acțiune Locală (GAL) din Republica Moldova în spiritul dezvoltării comunităților locale.


„Principalele teme de discuții la reuniune au fost axate pe oportunitățile de colaborare cu companiile locale, în special în domeniul viticulturii și vinificației, un sector important în dezvoltarea economiei orașului; creșterea și comercializarea produselor de origine animalieră. În acest sens menționăm, că Topoloveni este recunoscut ca un centru industrial important de producție a conservelor din fructe și legume, iar ”magiunul de Topoloveni” este unul din primele produse române, care a fost introdus pe lista UE cu Indicație Geografică Protejată (IGP).
La Forumul Economic au participat companiile BAMESA SA (componente din oțel auto ), SONIMPEX (conserve din fructe și legume, distribuitor oficial al Casei Regale), MALVINTEX EUROTEN (folie din polipropilena și polietilena).
(…)
Agenda evenimentului a cuprins vizitarea companiilor: GOLD Plast (Italia) – unul din marii exportatori a produselor din plastic, MGS Topoloveni – producția de conserve tradiționale din legume și fructe, Bio Star Logistic – ferma de creștere ecologică de curcani.
Aducem sincere mulțumiri organizatorilor Forumului Economic în persoana dlui Gheorghiță Botârcă, primarului orașului Topoloveni și dnei Adriana Radu, Managerul companiei ”Avangard Group – RIZ Program”, a transmis Ambasada Republicii Moldova în România.

Proiect internațional

Primăria Topoloveni este membru al Romanian Investment Zoom, un proiect internațional care îşi propune să medieze şi să stimuleze demararea de relaţii economice între companii româneşti şi firme străine.

Forumul Economic organizat luna aceasta în Topoloveni a reunit oaspeți de seamă – ambasadori și diplomați ai ambasadelor mai multor țări – pentru a identifica împreună posibilități de cooperare din punct de vedere investițional, cultural, comercial și chiar și educațional.

Amănute despre eveniment, AICI: Eveniment important, vineri, în TOPOLOVENI. Ambasadori, oameni de afaceri și șefi de instituții se întâlnesc la Romanian Investment Zoom – Reper MEDIA

Articolul precedentCĂTALIN DRULĂ: CÂȘTIGĂTOR DESEMNAT PENTRU PROIECTAREA NOULUI DRUM DE MARE VITEZĂ BUCUREȘTI – TÂRGOVIȘTE
Articolul următorLocalitățile din Argeș cu cea mai dramatică situație COVID-19. 428 de noi cazuri în județ